Læsegrupper giver din læsning en ekstra dimension

I Kerteminde Biblioteks Venner gør vi, hvad vi kan for at støtte læselysten og biblioteket i det hele taget. Derfor har vi være “fødselshjælpere” for flere læsegrupper, hvor alle læser samme bog (bestilt via biblioteket) og siden mødes for at snakke om bogen. Den drøftelse giver alle nogle nye vinkler på bogen og man går beriget fra disse møder. Hvis du kunne tænke dig at være med i en læsegruppe, skriv til Inge Laurvig-Borch, laurvig93@icloud.com, eller ring til hende på 60 13 85 62.

Bogsalget er på jagt efter et nyt hjem

Kerteminde Biblioteks Venner holder ikke bogsalg i den kommende uge, et brud med mange års hektisk aktivitet i efterårsferien. Grunden er på ingen måde, at vi er trætte af at organisere og sælge de mange hundrede, endda tusinder af bøger, vi har på lager, som er donationer fra lokale borgere. Men det lokale, vi har brugt i mange år, Mødestedet, står til nedrivning, og trods tilbud om et alternativ lokale fra kommunen, Kerteminde Byskoles festsal, vil vi bruge denne forandring til at se, om ikke vi kan finde en ny mulighed. Det, vi drømmer om, er at finde et lokale, hvor vi både kan tage imod bogdonationer OG sælge bøger. Hvis dette skulle vise sig at være muligt, om det så er en ubrugt spejderhytte, et lagerlokale i industrikvarteret, eller hvad ved jeg, vil vi fremover kunne holde bogsalg en gang i måneden i stedet for en gang om året. Frivillige kunne sætte de nyankomne bøger på hylder løbende, og der kunne være mere styre på bøgerne, cd’erne, pladerne, mv. Det, vi behøver, er et lokale som er lettilgængeligt (ikke i en kælder eller på 1.sal), og hvor der er varme og et toilet. Vi kan betale for varme og vand, men ikke husleje. Måske kender du lige stedet, vi skal bruge!

Kontakt Lucy Bergström, lucybergstrom@gmail.com, med gode ideer.

Kertemindedage 2019

Kertemindedage 3.-6. oktober 2019 om ”MURE”

Programmet for efterårets ”Kertemindedage” er nu færdigt og præsenteres i en folder som snart kan hentes på Kerteminde bibliotekerne og på kirkekontoret.

Der kommer vidende og spændende foredragsholdere, som fokuserer på temaet: ”MURE” d. 3. – 6- oktober på den traditionelle ”højskoleweekend”, som afholdes for 9de. gang.

(mere…)

Sommerbrev 2019

Sommerhilsen fra bestyrelsen

Temaet for Kertemindedage 2019 er ”MURE” i anledning af 30 årsdagen for Berlinmurens fald. Vi kommer omkring mange andre emner, inspireret af begrebet ”mure”.  Det udførlige skriftlige program for Kertemindedage kan fås på biblioteket i august og september. Bemærk, at det er absolut bedst, at købe billetter på forhånd til foredragene på Kerteminde kirkekontor for at sikre sig plads (fra sidst i juli).

Én af Kerteminde Biblioteks bibliotekarer, Ulla Mohr, gik på pension d. 20. juni efter mange års arbejde. Vi vil savne hendes nærvær og hjælpsomhed og ønsker hende alt vel i fremtiden.

(mere…)

Kultur og Politik

Bogen med den titel er skrevet af Carsten Topholt og er udgivet på Multivers forlag. Bogen kan anbefales som oplæg og vidensgrundlag for en kulturdebat, herunder også en biblioteksdebat om bibliotekets rolle i samfundet.

Citat fra bagsiden: “Da embedsmænd i forbindelse med statsbankerotten i 1813 foreslog at lukke Kunstkammeret, skulle kong Frederik VI have udbrudt :

“Vi kan vel være elendige og fattige.

Skal vi nu også være dumme ?”