Formål og visioner

Formål

Foreningens formål er at styrke Kerteminde by bibliotek som kulturcenter for Kerteminde og omegn.

Kerteminde Biblioteks Venner blev stiftet i marts 2004 som en støtteforening for Kerteminde Bibliotek.

 

Langsigtede visioner

Kerteminde Biblioteks Venner vil gerne medvirke til at styrke de demokratiske samtaler i lokalsamfundet. Renoveringen af Kerteminde Bibliotek har åbnet for megen mødeaktivitet på biblioteket. Den gamle byrådssal og to gode mødelokaler gør det muligt for borgere at samles om vigtige emner på neutral grund. Foreningen arrangerer møder med emner af lokal, national og global interesse.

Kerteminde Biblioteks Venner vil gerne bidrage til bedre integration af samfundsborgere født i andre lande, ved at opfordre dem til at deltage i arrangementer på Kerteminde Bibliotek.

Kerteminde Biblioteks Venner vil gerne bidrage til at børn og unge lærer at elske bøger og bruge biblioteket. Der er brug for forskellige initiativer fra frivillige, som arbejder på at gøre bogens fiktive såvel som oplysende verden spændende for børn.

 

Helt overordnet deler og støtter Bibliotekets Venner de visioner som Kerteminde Kommune har for fremtidens åbne bibliotek.

 

 

mar
10
lør
11:00 Lørdagscafé – kulturcafé i Kino
Lørdagscafé – kulturcafé i Kino
mar 10 kl. 11:00 – 12:00
Agnete Holm Hvidt vil fortælle om Martin A. Hansens essay, “Skibet, Tinget og Kongen”. Hanne Anker vil spille musik for os. Kaffe, te og kage er inkluderet i prisen.
mar
13
tirs
18:00 Generalforsamling: vi evaluerer ...
Generalforsamling: vi evaluerer ...
mar 13 kl. 18:00 – 21:00
Vi begynder med et let måltid sammen. Kl.19 kommer vi i gang med generalforsamlingen, hvor vi evaluerer året, der er gået og beder medlemmerne om deres gode idéer til fremtidige initiativer. Vi slutter som altid[...]
mar
20
tirs
19:00 Sangaften på Kerteminde Bibliotek
Sangaften på Kerteminde Bibliotek
mar 20 kl. 19:00 – 21:00
Sognepræst Betina Noer Rasmussen vælger sangene og fortæller om sine valg. Jonie Kristensen akkompagnerer på klaver. Der er forfriskninger i pausen.
apr
14
lør
11:00 Lørdagscafé – kulturcafé i Kino
Lørdagscafé – kulturcafé i Kino
apr 14 kl. 11:00 – 12:00
Jens Oddershede, forhenværende rektor på Syddansk Universitet, vil fortælle om et historisk 3-binds værk om kongegrave. Morten Just står for musikken. Kaffe, te og kage er inkluderet i prisen.
apr
17
tirs
19:00 Sangaften på Kerteminde Bibliotek
Sangaften på Kerteminde Bibliotek
apr 17 kl. 19:00 – 21:00
Knud Pfeil Sørensen, skuespiller ved KAT mm, vælger sange fra højskolesangbogen og fortæller om dem. Jonie Kristensen akkompagnerer på klaver. Der er forfriskninger i pausen.